لوله بازکنی و تخلیه چاه شبانه روزی و فوری و ارزان

راهکارهای خانگی بازکردن لوله فاضلاب
18 تیر, 1395
توسط

راهکارهای خانگی بازکردن لوله فاضلاب

گرفتگی لوله‌های فاضلاب یکی از بزرگ‌ترین مشکلات افراد در خانه‌ها، هتل‌ها و رستوران‌ها است که با گذشت زمان و با گذر از عمرمفید لوله و اتصالات ساختمان با آن مواجه می‌شوند. دیر و با چرخش رد شدن آب، در کف‌شورها و سیفون سینک، وجود بوهای بد و تند فاضلاب و بالازدن فاضلاب از چاهک حمام و… از علائم خطر درگرفتگی لوله‌ها هستند. برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب راهکارهای متعددی وجود دارد که با توجه به دلیل گرفتگی لوله و نوع مواد موجود در مجرای عبور فاضلاب باید بهترین گزینه را انتخاب نمود.

درادامه به تعدادی از راهکارهای خانگی که درابتدا می‌توان از آن‌ها استفاده کرد، اشاره شده است:

1.استفاده از آب جوش در لوله‌ها

یکی از مهم‌ترین دلایل گرفتگی لوله‌ها، انباشته شدن و رسوب ذرات چربی و روغن می‌باشد. در نتیجه بهتر است در اولین مرحله از آب جوش استفاده کرد، به این صورت که آب جوش زیاد را با فشار داخل لوله‌ها ریخته و مدتی صبرکرده تا بتواند در چربی‌ها نفوذ کند؛ سپس چندین مرحله این کار را تکرار کرده تا تمامی روغن رسوب کرده جدا شود. نکته قابل توجه این است که بهتر است تازمانی که این کار انجام می‌شود، مواد دیگری وارد لوله‌ها نشود.

2.استفاده از مخلوط نمک و سرکه

یکی دیگر از رایج‌ترین روش‌های بازکردن لوله فاضلاب، استفاده از انواع محلول‌ها است که هر یک خاصیت تمیزکنندگی خاصی دارند. استفاده از محلول نمک و سرکه یکی از کم خطرترین راه‌ها می‌باشد. بدین منظور ابتدا مقدار مساوی نمک و سرکه رابا هم ترکیب نموده و بلافاصله در لوله‌ها ریخته و با انجام واکنش نمک و سرکه، محلول شروع به جوشش می‌کند و باعث از بین رفتن چربی و مو و مواد مسدود کننده از لوله‌ها می‌شود. پس از انجام این مرحله و باز شدن لوله‌های فاضلاب، مقدار زیادی آب درون لوله‌ها  ریخته تا مسیر به طور کامل تمیز شود.

3.رفع گرفتگی لوله‌ها به‌وسیله محلول نمک یا سرکه به‌همراه جوش شیرین

از دیگر روش‌های بازکردن لوله فاضلاب می‌توان به استفاده از ترکیب نمک و جوش شیرین اشاره نمود. در این روش لازم است مقدار مساوی نمک و جوش شیرین را با هم ترکیب کرده و درون چاه فاضلاب ریخته شود. پس از چند دقیقه آب جوش در چاه ریخته شود تا مو، ذرات چربی و سایر کثیفی‌هایی که در مسیر عبور فاضلاب رسوب کرده از بین بروند.

همچنین استفاده از ترکیب سرکه و جوش شیرین به مقدار مساوی نیز راهکار دیگری می‌باشد. البته باید توجه داشت که پس از ورود سرکه و جوش شیرین به لوله فاضلاب، لازم است حدود یک ساعت صبر کرده تا محلول درون رسوبات نفوذ کند زیرا ترکیب این مواد باهم، سبب ایجاد یک واکنش شیمیایی که حالت اسیدی دارد شده و چربی و جرم‌های باقی‌مانده را ازبین می‌برد و درنهایت حجم زیادی آب یکباره وارد چاه شود تا مراحل بازکردن لوله‌ها به طور کامل انجام شود.

baking-soda-benefits-

4.استفاده از موادشوینده برای بازکردن چاه توالت

اگر چاه توالت مسدود شده است، برای باز کردن آن می‌توان از محلول بسیار موثری که با مایع ظرفشویی ساخته می‌شود استفاده کرد.بدین ترتیب 1/4 فنجان از مایع ظرفشویی را با آب ترکیب کرده و کمی حرارت داده و درنهایت در چاه توالت ریخته شود. ماده شوینده مثل یک روان‌کننده عمل می‌کند و پسمانده‌های داخل فاضلاب را تمیز می‌کند. سپس به مقدار کافی آب جوش داخل چاه ریخته شود.

5.بازکردن لوله فاضلاب با استفاده از جوهرنمک

استفاده از جوهرنمک ملزم به رعایت نکاتی است که درادامه به آن اشاره شده است؛ پس از رعایت نکات ایمنی مهم، 3 فنجان جوهرنمک را با 4 لیتر آب ترکیب کرده و در چاه فاضلاب ریخته شود. سپس باید به محلول اجازه داده‌شود تا مواد مسدودکننده لوله را از بین ببرد. پس از گذشت مدت زمان 30 دقیقه، درنهایت با ریختن آب جوش فراوان در لوله‌ها به بازشدن هرچه بهتر آن کمک می‌شود.

نکته قابل توجه دراستفاده از جوهرنمک این است که می‌تواند باعث سوختگی‌های شدید و مسمویت شود؛ به همین دلیل درهنگام بازکردن لوله‌ها به‌وسیله آن باید از دستکش و عینک مخصوص استفاده نموده و بسیار دقت کرد که راه خروجی هوا حتما باز باشد.

6.استفاده از آویز فلزی لباس برای بازکردن لوله فاضلاب

یک آویز فلزی لباس را برداشته و تمام خمیدگی‌های آن را صاف نموده و سپس یک طرف آن را که به شکل قلابی کوچک است همانطور نگه میداریم. حال آن را به داخل لوله‌ها فرستاده و تا جایی که به گرفتگی برخورد کند پیش برده و همانند ماهی‌گیری، سعی می‌کنیم تمام موها، رسوبات، جرم‌های کثیف و چربی‌ها را به سر قلاب گیرانداخته و بیرون بکشیم. نکته قابل توجه این است که باید سعی در بیرون کشیدن محتویات لوله کرد نه اینکه بیشتر هل داده و کثیفی‌ها را داخل لوله فرستاد. پس از این که در حد ممکن موها، رسوبات و جرم‌ها را بیرون کشیده شد، حالا به مقدار کافی آب داغ داخل راه آب ریخته و به‌راحتی لوله‌ها باز می‌شوند.

7.بازکردن لوله‌های فاضلاب به‌وسیله جاروبرقی خشک و تر

اگر جاروبرقی‌های آب در دسترس باشد براحتی می‌توان مسیر لوله‌های فاضلاب را به‌وسیله آن‌ها باز کرد؛ زیرا ابزاری فوق‌العاده برای بازکردن فاضلاب است. جاروبرقی آب نوع خاصی از جاروبرقی‌ها می‌باشد که همزمان با خاک، دارای قابلیت مکش آب را داشته و عبور مایعات به داخل آن، به تجهیزات داخلی آسیب وارد نمی‌کند.

برای استفاده از این نوع جاروبرقی، لوله جارو را به درون چاه یا کاسه توالت منتقل کرده و دهانه چاه را به طور کامل با پارچه درزبندی می‌کنیم. با انجام این کار راه‌های ورود هوا به درون چاه مسدود خواهندشد و با روشن کردن جاروبرقی‌ با قدرت بالا، محتوای لوله‌ها به کیسه جاروبرقی منتقل خواهند شد.

8.استفاده از فنردستی

فنر لوله‌بازکنی درواقع شبیه به سیمی است که با آلیاژ فلز ساخته شده و مانند فنر به‌هم تابیده شده است. تیم‌های متخصص لوله‌بازکنی برای بازکردن لوله فاضلاب، از فنرهای برقی استفاده می‌کنند. البته علاوه بر فنرهای برقی، نوع دیگری از آن‌ها نیز وجود دارد که به آن فنر دستی گفته می‌شود وبیشتر برای مصارف خانگی قابل استفاده است که می‌توان آن‌ها را از ابزارفروشی‌ها براساس متراژ مورد نظر تهیه کرد.

در واقع با فنرزنی لوله فاضلاب، تمام مواد انباشته شده در مسیر عبور فاضلاب به حرکت می‎‌آیند و به بیرون منتقل می‌شوند. بدین صورت که فنر دستی را تا حد امکان به صورت فشرده به درون لوله منتقل نموده و سپس آن را به صورت چرخشی حرکت داده تا با انجام این کار به صورت مکرر حجم زیادی از مواد انباشته شده به فنر چسبیده و به بیرون کشیده شوند.

نکته قابل توجه در استفاده از فنر، چه دستی و چه برقی این است که قابلیت رفع گرفتگی‌های سطحی را دارد و توانایی ازبین بردن رسوبات و اجسام را ندارد.

1

9.رفع گرفتگی لوله‌های فاضلاب با استفاده از تلمبه دستی لوله بازکن

از ضروری‌ترین ابزارهای لوله‌بازکنی که لازم است در تمام منازل وجود داشته باشد، تلمبه‌های دستی می‌باشد که انواع مختلفی دارند و براساس شکل و ظاهر هرکدام مناسب یک لوله فاضلاب می‌باشد. بخش زیادی از گرفتگی‌های لوله فاضلاب را می‌توان با این تلمبه‌ها برطرف نمود.

برای استفاده از این وسیله، تلمبه را روی دهانه چاه قرار داده به‌طوری‌که امکان ورود هوا به چاه وجود نداشته باشد. سپس به صورت مرتب و سریع تلمبه را پایین و بالا کنید. چندین مرتبه این کار را تکرار کرده و در هر مرتبه نحوه ورود آب به چاه مورد بررسی قرارگیرد؛ و سپس به وسیله ریختن آب گرم ضایعات اضافی در لوله‌ها را ازبین برده و اگر با این راهکار گرفتگی لوله فاضلاب برطرف نشد، باید به سراغ سایر روش ها رفت.

10.بازکردن و تمیزکردن سیفون سینک و روشویی

در بسیاری از موارد استفاده از آب‌جوش و راهکارهای دیگر نمی‌تواند به خوبی مسیر سیفون ظرفشویی را تمیز کند. در این شرایط بهترین گزینه باز کردن سیفون می‌باشد. در زیر لوله‌های سینک یک لوله U شکل وجود دارد که به صورت تله می‌کند و به آن سیفون گفته می‌شود. برای تمیز کردن این لوله ابتدا یک سطل زیر سینک قرار داده تا پس از بازشدن سیفون آب به داخل آن بریزد. حال با استفاده از یک آچار، واشر دو سر انتهایی لوله زیر سینک را شل کرده و باید مراقب بود تمام اجزای لوله سرجای خود باشند و وقتی بست‌ها باز شد، آن‌را آزاد نموده و به طرف سطل برگردانده و شروع به خارج کردن تمام محتویات لوله داخل سطل می‌کنیم. تمام لوله و اتصالات سیفون را جدا نموده و با آب گرم می‌شوییم. ممکن است لازم باشد با یک مسواک قدیمی داخل باقیمانده لوله و بقیه رسوبات و جرم‌های به‌جامانده را تمیز نمود. پس از تمیز شدن کامل لوله‌ها و تخلیه موادی که در مسیر عبور فاضلاب قرارگرفته‌اند، مجدد سیفون را به سینک متصل می‌کنیم.

11.رفع گرفتگی لوله‌ها با استفاده از اسید رقیق

اسید مورد استفاده برای بازکردن لوله‌ها حتما باید تا حد امکان رقیق باشد. زیرا این مواد خورنده بوده و به همین دلیل به جداره لوله‌های پلاستیکی آسیب وارد می‌کنند و باعث خوردگی اتصالات لوله‌ها به مرور زمان می‌شود. این محلول‌های اسیدی را می‌توان به‌راحتی از فروشگاه‌ها تهیه کرد اما در استفاده از آن‌ها نباید زیاده روی کرد.

12.استفاده از سود سوزآور

سدیم هیدروکسید یا کاستیک سودا (سودپرک یا سودسوزآور) که ترکیبی معدنی،جامد و سفیدرنگ یکی از قوی‌ترین مواد قلیایی می‌باشد که قدرت بسیار بالایی در چربی زدایی دارد. این مواد با واکنش‌پذیری بالایی که دارد؛ در صورت تماس با نم و رطوبت پس از واکنش حرارت تولید کرده و باعث سوختگی شیمیایی می‌شود. این حرارت ذرات چربی و لایه‌های روغنی انباشته شده بر روی جداره لوله‌های فاضلاب را از بین برده و باعث رفع گرفتگی لوله‌ها می‌شود.

این مواد را به‌راحتی می‌توان از ابزارفروشی ها تهیه کرده و سه فنجان سودسوزآور را به چهار لیتر آب اضافه نموده و خوب مخوط کرده و برای رفع گرفتگی ها داخل لوله‌ها ریخت. حال پس از 30 دقیقه آب گرم را برای شستشو داخل لوله‌ها می‌ریزیم.

البته باید دقت داشت که این مواد منجر به خفگی و همچنین سوختگی پوست می‌شود؛ به همین دلیل لازم است از دستکش و ماسک و عینک استفاده شود و راه های هوا نیز باز باشد.

اشتراک گذاری در ::

افزودن نظر شما

09194908838